Vilken Transportetikett ska jag välja?

Sveriges Transportindustriförbund har fastställt en standard som gäller för STE-etiketter och rekommenderar den som gemensam branschstandard för godsmärkning. Den uppfyller höga krav på slitage, trycket ska exempelvis inte kunna flyta ut om det kommer några regndroppar på en etikett. Streckkoden på fraktetiketten måste vara tydlig så att transportörernas sorteringsmaskiner klarar av att sortera paketet korrekt.

Vidare måste etikettens lim vara av permanent typ för att klara god vidhäftning på många olika underlag och inte lossna. Som erfaren leverantör av etiketter till e-handels- och logistikföretag vet vi vilka ämnen som fungerar för olika ändamål och vi jobbar aktivt för att följa med i utvecklingen av nya smarta etikett-/förpackningsmaterial. I sällsynta fall behöver man kanske ha en extra tålig etikett som behöver klara mycket väta, smuts och långa transporter som exempelvis sjötransporter. I dessa fall rekommenderar vi i stället TTR (transfer) etiketter i papper eller syntetmaterial som använder färgband.

Vi lagerför även etiketter och färgband till denna typ av applikationer. För rätt material kontakta oss.  

 

Så, vilken transportetikett skall jag ha?

Vid val av fraktetikett bör du tänka på följande. Vilken modell – typ av skrivare har du? Vilket fraktbolag skickar du med? När du vet svaren är det enkelt att hitta passande typ av etikett.


Etiketter efter skrivare

Transportetiketter skrivs vanligen ut på en laserskrivare eller en termoskrivare. En laserskrivare använder A4-ark där fraktetiketterna är stansade i arket med klister på baksidan. Fördelen med laserskrivare är att texten bränns fast med toner varför texten har mycket bra tålighet mot sol och väta utan att blekna.    

Har du en termoskrivare så har ditt fraktbolag tagit fram vissa storlekar de rekommenderar. Dessa etiketter levereras antingen på rulle eller falsat. Fördelen med termoetiketter är att det är ekonomiskt och går snabbt att skriva ut. Nackdelen är att materialet är lite känsligare och har inte samma motståndskraft mot väta och UV-ljus som till exempel en laseretikett. Du kan enkelt kolla om din skrivare använder termoetiketter genom att skrapa på etikettens yta med nageln. Blir det svarta streck så är det termo. Oavsett vilken typ av etiketter du använder uppfyller våra etiketter de standarder som är uppsatta för denna typ av etiketter.

  

 

Nedan finner ni de vanligaste storlekarna, vilket material de är tillverkade i samt till vilka fraktbolag de fungerar till.  

Storlek

Material

Passar fraktbolag - system

102x152 mm

Direkt termo

UPS, TNT

102x192 mm

Direkt termo

PostNord utan kvittensdel

105x220 mm

Direkt termo

DHL, DSV Fraktpak,

105x251 mm

Direkt termo

PostNord, DB Schenker, Bussgods, Unifaun, Pacsoft

105x251 mm

TTR (transfer)

PostNord, DB Schenker, Bussgods, Unifaun, Pacsoft

210x99 mm

Laseretikett

DHL (utan kvittodel)

105x220 mm

Laseretikett

DHL, DSV (utan kvittodel DSV)

105x270 mm

Laseretikett

PostNord, DB Schenker, Unifaun

105x297 mm

Laseretikett

DSV


Val av etikett till termoskrivare

Termoskrivare är den vanligaste typen av skrivare vid utskrift av transportetiketter då de är billiga och snabba. Vi har etiketterna du behöver oavsett om du har en mindre desktopskrivare eller en större industriskrivare. I desktopskrivare använder du i regel mindre etikettrullar som är max 128 mm i ytterdiameter samt har 25 alt. 40 mm hylsa. De större industriskrivarna klarar oftast en ytterdiameter på ca: 200 mm samt har en hylsa på 40 alt. 76 mm innerdiameter.

Skriver du ut mindre volymer av etiketter klarar man sig som regel med att köra med en etikettrulle i skrivaren. Vill du däremot inte behöva byta etikettrullar så ofta så rekommenderar vi i stället att använda dig av våra falsade etiketter som det får plats med hela 2000 st etiketter per förpackning. Denna ser likadan ut som etiketten på rulle men i stället för att ha etiketten i skrivaren placerar du etikettförpackningen bakom skrivaren eller på golvet för matning bakifrån. De flesta moderna skrivare klarar av att köra falsade etiketter. Exempel på populära desktop och industriskrivare är Zebra 420D/420T samt Zebra ZT230 som klarar falsade löpande etiketter. För vara helt säker titta i din skrivares manual.

 

Köpa Transportetiketter, även kallade STE etiketter

Vi levererar STE-etiketter (Standardiserade TransportEtiketter) även kallat logistiketiketter eller fraktetiketter. Hos oss hittar du etiketterna du behöver för att skicka dina paket säkert passande de flesta skrivare samt transportörers fraktsystem på laserark, rulle eller falsat (löpande bana).

En transportetikett är en klisteretikett med streckkoder och adressuppgifter som sätts på paket och gods. Alla paket eller försändelser som ska skickas med en transportör, oavsett om det är PostNord, DHL, Bring, Bussgods, DB Schenker, DSV eller någon annan, måste ha en transportetikett.

Köp Transportetiketter

 

 

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan